Autoropa - FerrariAutoropa - MaseratiAutoropa - BentleyAutoropa - Ferrari - Maserati - Bentley
START - POLE POSITION
OM AUTOROPA
VÅRA OBJEKT
FERRARI
MASERATI
BENTLEY
SERVICEMARKNAD
PERSONAL
KONTAKTA OSS
EVENT GALLERI
NYHETER
FÖRARUTBILDNINGAR
TJÄNSTEBIL FRÅN AUTOROPA
Auktoriserad service
Mercedes-Benz, Jaguar och Land Rover Auktoriserad Service
Kontakta oss direkt
Tel. +46 40 43 70 00

info@autoropa.se
Nyheter
AKTUELLA SERVICEERBJUDANDEN
Provkör Nya Bentley Continental GT redan idag!
TACK - Autoropa Racing Days 2018
Årets Italienska bilträff – Wenngarns Slott
Nürburgring till våren? Häng med Scuderia Hanset!
Scuderia Autoropa i Ferrari World Finals på Daytona!
Autoropa i Land Rovers hemland
Ferrari lanserar GTC4Lusson T i Paris
 
Autoropa startades redan 1934

Bolagets mer än 70 år långa historia bjuder på guldkorn som till exempel flygplansförsäljning och produktion av Hudsonbilar i slutet av 30-talet. Hudsonbilarna skeppades till Sverige från USA i delar och monterades sedan i Autoropas fabrik i Malmö.


1939 gick det som bäst och man monterade ihop 8 bilar om dagen. Bolaget var redan på 1930-talet importör för Renault, och fortsatte med detta även efter andra världskriget. Under åren har Autoropa också hunnit vara återförsäljare och ha auktoriserad verkstad för bland annat Peugeot, Subaru, Chrysler/Jeep, Alfa Romeo, Fiat, och Indigo. Som ett av mycket få företag i världen är Autoropa också auktoriserad servicepunkt för superbilen McLaren F1.

Redan 1992 fick Autoropa möjlighet att börja med försäljning och service av Ferrari. Den dåvarande ägaren Lars Wendel förvaltade den möjligheten väl, och när Ferrari köpte upp rivalen Maserati 1998 blev Autoropa återförsäljare för ytterligare ett exklusivt italienskt sportbilsmärke.

I mars 2002 sålde Wendel det anrika företaget till bröderna Filip och Jens Larsson, och därmed gavs nytt liv åt Autoropas utställningshall.

Ägarstrukturen förstäktes med Martin Nelson och Håkan Nordh i augusti 2004 och i samband med detta blev Autoropa ensam auktoriserad återförsäljare för Ferrari och Maserati med ansvar för hela Sverige. Samtidigt upphörde samarbetet med den tidigare importören Ferrari Deutschland och Autoropa blev direkt sammankopplade med fabrikerna i Italien.

Våren 2005 fick Autoropa förtroendet att även bli auktoriserade för service och försäljning av Land Rovers/Range Rovers spännande modellprogram. Genom att bredda utbudet med Land Rover/Range Rover ökar vi vår möjlighet att tillgodose våra kunders skiftande behov.
Autoropa - Maserati
© 2002-2018 Autoropa AB   |   Webbplatspolicy   |   Hållbarhetsrapport  |   Producerat av: Drabarek.com