Autoropa startades 1934 och är idag ett av Sveriges mest anrika bilföretag. Under vår snart 90 år långa historia har vi hunnit med mycket och samlat på oss både erfarenhet och kunskap som idag ligger till grund för vad Autoropa står för.

Till en början var vår huvudfokus flygplansförsäljning och produktion av Hudsonbilar som i slutet av 30-talet skeppades till Sverige från USA i delar och monterades i vår fabrik i Malmö. 1939 gick produktionen för Hudsonbilar som allra bäst och det monterades ihop 8 bilar om dagen, redo att köras ut på vägarna.

Under åren som gått har vi varit återförsäljare och verkstad för bland annat Subaru, Chrysler/Jeep, Alfa Romeo, Fiat, Indigo och McLaren. 1992 fick Autoropa det stora förtroendet att bli auktoriserad Ferrari återförsäljare och servicepartner. 1998 efter Ferraris köp av Maserati adderades även detta mytomspunna varumärke till bolaget.

Efter ägarförändringar i bolaget 2004 skedde ännu en milstolpe i Autoropas långa historia när bolaget blev auktoriserad importör och ensam återförsäljare med ansvar för den svenska marknaden. Hösten 2021 var tiden mogen för nästa milstolpe i Autoropas långa historia när Formula Automobile blev delägare tillsammans med Martin Nelson, delägare i bolaget sedan 2004. Formula är auktoriserade Ferrari och Maserati importör och återförsäljare på de danska och norska marknaderna.

Tillsammans i vår nya familj är vi nu en av världens största Ferrari återförsäljare och tillsammans med Ferrari Spa satsar vi nu långsiktigt på hela den viktiga nordiska marknaden.