11. september 2023

En fartfylld helg!

sportbilar kör på en bana
bilar i olika färger står på rad

Autoropa Racing Days 2023

Första helgen i september har varit en stor evenemangshelg för oss flera år tillbaka i tiden. Autoropa Racing Days är en ”track day” under två hela dagar, det var middagar, en super VIP-lounge, stor fest på lördagen och massor av människor med samma passion, Ferrari!

Efter några års uppehåll under covid fick vi äntligen nöjet att arrangera det igen. Vi har verkligen sett fram emot denna fantastiska Ferrari-helg. Intresset var stort för evenemanget och alla tidigare rekord slogs, vi samlade fler Ferrari’s på ett ställe samtidigt än någonsin tidigare gjorts i Norden. Det fanns totalt 332 bilar på plats. En unik variation av modeller från 60-talet fram till idag. Under helgen såg vi Limited Edition-bilar som F40, Enzo, LaFerrari, Monza SP2 & Daytona, 599 GTO, F12 TDF, 812 Competizione, moderna och klassiska racerbilar som sträckte sig ut på banan. En samling Ferraris som aldrig tidigare setts i Norden!

Ferrari Club Sweden 50-årsjubileum

I år var det Sveriges tur att stå värd för det årliga Ferrari Owners Nordic Meet, och som om det inte vore nog firar Ferrari Owners Club Sweden också 50-årsjubileum i år, så vi slog ihop dessa tre evenemang till en stor Ferrari-fest!

Lansering av Ferrari Roma Spider

För att maximera upplevelsen ännu mer lanserade vi den fantastiskt vackra Ferrari Roma Spider under fredagskvällen. Det var en imponerande show med ljus och skickliga dansare. Bilen välkomnades förstås med stora applåder.

Östergötland Grand Tour

Vi började den soliga lördagen med en rundtur på de vackra vägarna i omgivningarna. Turen tog oss från Norrköpings centrum till banan, Mantorp Park, strax utanför Linköping.

En av de absoluta höjdpunkterna under helgen var när alla 332 bilar ställde upp och körde tillsammans några varv i lugnt tempo och visade upp alla fantastiska Ferrari för publiken. Vi följdes av drönare och fotografer som förevigade detta underbara ögonblick. Sedan fortsatte kortegen rakt ut på motorvägen och körde tillbaka i en fin kortegen till Norrköping. Inte en vardaglig syn!!