Fredrik Ellsäter blir ny VD för Autoropa AB

Fredrik tillträdde den 15 augusti 2022 och han tog över efter Jesper Viskum Schak, som varit tillförordnad VD för Autoropa, men vars huvuduppdrag är Koncernchef för Formula Automobile.

– Fredrik stämmer helt överens med den ledare som vi sökt och vi är mycket glada att vi lyckats rekrytera honom som VD för vår verksamhet, säger Autoropas delägare Martin Nelson. Fredrik kommer bidra med det engagemang och den passion som krävs för att leda Autoropa in i framtiden.

Fredrik Ellsäter har en lång och gedigen karriär inom bilbranschen. Han har arbetat i över tio år på BMW:s nordiska huvudkontor med både försäljning och marknadsföring samt haft det övergripande ansvaret för verksamheten i de baltiska länderna. Fredrik startade även upp BMW:s bildelningstjänst i Sverige och har varit engagerad i flera andra start-ups.

Fredrik betonar att han i sin nya ledarroll på Autoropa noga kommer ta vara på all kunskap och erfarenhet som redan finns i företaget. Verksamheten kommer att utvecklas både i kvalitet och volym, men utan att förlora känslan för varumärket och kunderna.

– Autoropas kunder älskar bilar och ska alltid mötas av likasinnade. Kombinationen teknik och design har alltid fascinerat mig och en bättre kombination av dessa än Ferrari finns inte, förtydligar Fredrik.

Med sin breda erfarenhet kommer Fredrik kunna bidra med att se verksamheten i ett nytt perspektiv och utveckla potentialen i både varumärket, verksamheten, personalen och inte minst den nära relationen till våra engagerade kunder. Strategin är tydlig: Autoropa ska vara den självklara partnern för dig som vill köpa och vårda din Ferrari.

– I en föränderlig värld är det viktigt att förstå branschen, kunna fånga utmaningarna samt stärka och skapa direkt nytta för våra anställda och kunder. Med Fredrik kommer verksamheten kunna ta ytterligare steg framåt och vi kan tillsammans fortsätta bolagets positiva utveckling, menar Jesper Viskum Schak, Koncernchef Formula Automobile.

Om Autoropa:
Sveriges enda auktoriserade importör och återförsäljare av Ferrari och Maserati samt auktoriserad servicepartner för Bentley, McLaren, Mercedes-Benz, Jaguar och Land Rover. Autoropa är ett företag som erbjuder sina kunder trygghet, långsiktighet, kunskap och direktkontakt med fabrikerna – i alla led av bilägandet. På Autoropa möter den senaste tekniken hantverk, känslor och passion. Företaget har huvudkontor i Malmö och två anläggningar i Stockholm.

För frågor eller mer information kontakta VD Fredrik Ellsäter, telefon: 040-43 70 00, mail: fredrik.ellsater@autoropa.se