15. maj 2023

Möt Jess Kjellberg

 

 Att kunna kombinera min största hobby med mitt dagliga arbete, är en lyx!

Jess Kjellberg, 52 år, bor i Falsterbo med min flickvän.

VEM ÄR JESS KJELLBERG?

Jag har arbetat med Ferrari som mekaniker sedan 2007. De första åren var på Formula i Danmark. Jag har nu varit här på Autorupa i 9 år och har turen att kunna kombinera min hobby med mitt arbete, som är att tävla och restaurera äldre bilar med min vardag och all ny teknik som kommer i de nya bilarna idag. På fritiden går jag på jakt och spenderar mycket tid på vår segelbåt.

VARFÖR AUTOROPA?

Efter min tid på Formula ville jag testa något nytt med Ferrari och genom Ferrari Challenge lärde jag känna Martin Nelson. Jag tog kontakt med Martin och åkte för att besöka Autoropa och kom därifrån med ett nytt jobb och nu har det gått 9 år. Det har varit en fantastisk resa med massor av upplevelser och jag känner att det här är rätt plats för mig. Jag utvecklas ständigt och med alla kurser hos Ferrari har jag alltid har koll på det senaste.

FAVORIT HÄNDELSE PÅ AUTOROPA?

Det är alltid en bra upplevelse att lösa ett problem på en bil i mitt jobb, men det absolut bästa med mitt jobb är att se leendet på våra kunder efter en trackday eller när de kommer till Autoropa för att hämta sina ny bil.

DIN DRÖMBIL?

Om jag bara fick säga en, så skulle det vara en Ferrari 430 Scuderia Spider 16 M. Jag tänker att den har lite av allt som gör den användbar både till vardags och för en bandag eller en dag på en härlig tur med öppet tak och solsken.