En av de största producenterna av lyxbilar

Maserati grundades 1914 i den italienska staden Bologna, och har idag sina fabriker i Modena och Grugliasco. Maserati är en av de största producenterna av lyxbilar, GT-bilar och sportbilar och har under sina år lyckats behålla varumärkets DNA och värderingar. Det har lett till att Maserati idag ses som en av de vackraste och mest åtråvärda bilarna att äga.

1926 vann Maserati sin första tävling och sedan dess har bilarna med den berömda treudden vunnit åtskilliga segrar i olika klasser på världens racerbanor.

Mest känd är modellen F250, som var den bil Juan Manuel Fangio vann världsmästerskapet i F1 1957. Det officiella GT bilvärldsmästerskapet vanns av Maseratis modell MC 12 ett flertal gånger. Sedan 2005 har Maserati vunnit 14 VM-titlar.

Maserati Ghibli – ett nytt kapitel i historien

Som ovan nämnt har Maserati producerat lyxbilar, GT-bilar och sportbilar sedan 1914 och är idag en bil som beskrivs som vacker, lyxig och sportig.

Maserati Ghibli är bilen med plats för familjen. Maseratis DNA finns kvar och med Ghibli erbjuder Maserati en modellserie i det så kallade E-segmentet – den stora tjänstebilsklassen. Den första versionen av Maserati Ghibli presenterades på Turin Motor Show, redan 1966.

Detta är modellen med design, lyx och kraft och som kombinerar egenskaperna av sportbil och familjebil. Det är bilen du använder i vardagen, till och från jobbet och på fritiden, med ett stort bagageutrymme och bränslesnåla motorer. Oavsett om du föredrar bensin eller diesel, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift så finns det en Ghibli för dig och dina behov.

 

 

Maserati Quattroporte

Den första generationen Maserati Quattroporte såg dagens ljus 1963. Aldrig tidigare hade någon biltillverkare byggt en sportbil med fyra dörrar och en rymlig, lyxig hytt. Succén var given och idag ser vi den femte generationen av Quattroporte. En bil full av modern teknik, men med sina rötter förankrade i samma idé som 1963.

Levante – SUV:arnas Maserati

Modellen Levante är  den första SUV från Maserati i märkets historia, och den utvecklades från grunden av Maserati. Den erbjuder det ultimata inom körupplevelse och komfort och är en perfekt kombination av ingenjörskonst, design och teknik. Bilen är i full storlek insvept i en vacker och distinkt Maserati-design, och är något lägre i resning och något längre/bredare än de flesta konkurrenter.